10 Eylül 2016 Cumartesi

Gezegenin En İyi Profiterolü Nasıl Yapılır?


Malzemeler:

- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 250 gram margarin
- 6 adet yumurta

Kreması için:

- 5 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı un
- 3 çay bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 2 paket vanilin

Üzeri için:

1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gram bitter çikolata

Hazırlanışı:

Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.


Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün. Elinizle şekillendirmeye çalışmayın.


Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz.


Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın.
Profiterolün  pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.


Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Endüstri Mühendisliği Üzerine Küçük Bir Sohbet

Sosyal medyanın yaygın kullanımıyla eş zamanlı olarak sorgulanma sıklığını artırmış çoğu şeyin arasında olan bir soru: Endüstri Mühendis...